چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا با همکاری گروهی از محققان حوزه صنعت، توانستند با استفاده از نایلون نوعی پارچه تولید کنند که قادر است انواع آلودگی‌ها، از مواد سمی گرفته تا نفت را از آب جذب کند.

پارچه‌ای که تمام آلودگی‌ها را جذب می‌کند

به گزارش ايرنا، سطح اين پارچه پوشيده از برجستگي‌هاي نيمه‌رسانايي است كه ويژگي‌هاي منحصر به فردي را براي پارچه ايجاد مي‌كند.

محققان به اين منظور در بافت اين پارچه لايه‌اي از نانوذرات نقره را به كار بردند كه امكان جذب ساير مواد را به سادگي فراهم مي‌كند. سپس با استفاده از يك فرآيند الكتروشيميايي نانوذرات مس را به همراه موادي كه موجب رشد نانوساختارها مي‌شوند، به پارچه اضافه كردند تا خواص آن بهبود يابد.

هنگامي كه تركيب آب و نفت روي پارچه ريخته مي‌شود، نانوساختارهاي موجود در بافت پارچه، نفت را جذب كرده و امكان عبور آب را فراهم مي‌كنند. اين پارچه در آزمايشات انجام شده نفت خام، روغن زيتون و روغن بادام زميني را به سادگي از آب جدا كرده است.

اين پارچه به دليل وجود نانوذرات مس، خاصيت ضد باكتري دارد. بنابر اين مي‌توان از آن به عنوان ابزاري براي گندزدايي و پاكسازي آب در مناطق محروم استفاده كرد.

به اعتقاد محققان به دليل ويژگي نيمه‌رسانايي، مي‌توان از اين پارچه به همراه نور مرئي براي شكست تركيبات مواد آلوده ارگانيك كه معمولا در فاضلاب‌ها يافت مي‌شوند و در طبيعت به سادگي شكسته نمي‌شوند، استفاده كرد.

ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين ماده جديد زمينه‌ساز كاربردهاي متعدد آن در صنعت و زندگي روزمره هستند.

گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه ChemPlusChem منتشر شده است.

کد خبر 331274

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha